Aussieringens

Alla inlägg under augusti 2010

Av Carina Losenborg - 8 augusti 2010 10:29

Idag är det dax för lydnadsträning i Forserum och givetvis regnar det :( suck varför måste det alltid regna? Jag har verkligen ingen ur när det gäller tävlingar och träningar, känns som om det alltid regnar. Man bli ganska trött på det.

OM jag får önska så är det sol och ca 23 grader på fredag när vi ska tävla.


Idag ska jag träna med alla hundarna.

Bimbo och Beon ska få göra hela 1:an men Bus ska oxå få träna på hela 1:an. Hn är duktig och fortsätter hon som hon gör nu så kan jag nog starta henne i vår. Jag vill inte stressa henne utan vill att hon ska få lära för livet :)


Idag ska Elin tävla hoppas att det går bra för henne :)

Av Carina Losenborg - 7 augusti 2010 17:18

Idag är jag ju ledig för en gång skull :) Har haft lite svårt att bestämma mig för vad jag ska göra.

Tog en morgonpromenad med alla hundarna sedan tog jag en till promenad med bara Bus. Tog med en hoper köttbullar och så tränade vi på vägen, inkallning, plats, fot, kontakt, stanna och ligg. hon är kanonduktig, speciellt på fot. Jag blir nästan tårögd.

Sedan har jag tagit med Beon en promenad oxå, vi tränade på fot, possition, ligg och stanna, inkallning och apportering. Han är oxå kanonduktig. Han gör alla momenten jättebra så jag hoppas att han verkligen visar det på fredag när vi ska tävla, men man vet ju aldrig, jag blir ju så nervös så han kan reagera på det.


iaf så är träningen av bimbo kvar idag men just nu så bakar jag Munkar med Tuva och hennes kompis Thea. Vi får se om hennes träning blir idag eller om den får vänta tills imorgon. Ska iaf bli gott med munkar, har gjort både äpple och vanilj :)

Av Carina Losenborg - 6 augusti 2010 18:15

Beon är ju stolt pappa och här kommer lite bilder från idag då var och hälsa på dem. Det finns hanar kvar om det är någon som vill ha en :) Hör av er då så ska ni få nr till Helene.


                  

Av Carina Losenborg - 6 augusti 2010 17:54

Idag har varit både bra och dålig.

Dagen har innehållt underbara valpar. Var hos helene och tittade på Beons valpar, helt underbara, dock är det svårsåldt, hon fick 8 hanar och det är ju inte så enkelt, så vet ni någon som vill ha en underbar liten aussievalp så hojta till :)


Sedan var ju tanken att vi skulle åka upp till jbk och träna agility och jag hade tänkt köra lydnad oxå, när vi började sätta upp banan så började det regna och till på råga på allt så har Bus drivit mig till vansinne idag, hon är ju precis över ett år och inne i en riktigt jobbig period.. Hon måste prata hela tiden och det driver mig till vansinne. Iaf så körde jag Bimbo och jag är så nöjd med hennes slalom, det gick kanonbra, hon börjar bli riktigt snabb nu :)

De andra hundarna fick ingen träning idag för när det var dax för dem regnade det så mycket att jag inte vill köra pga risk för skador. Så vi åkte hem..


Suck jag vill ha fint väder och sol och värme inte regn! Men vi tar nya tag och tränar imorgon istället :) Bilder på vaparna kommer senare :)

Av Carina Losenborg - 5 augusti 2010 21:07

hade skrivit ett jättelångt inlägg om hundarna och deras träning men sedan dog datorn så allt fösvann :( nu orkar jag inte skriva om det.. iaf kortfattat är att de gick kanon idag, hade de gått aå bra på en tävlning hade jag fått första pris med dem :) bus var oxå kanonduktig..


imorgon ska jag

  • gå en långpromenade
  • hälsa på beons valpar
  • träna agility
  • träna lydnad

Av Carina Losenborg - 5 augusti 2010 10:19

Blev ingen träning igår, var jättetrött och seg hela dagen och sedan regnade det en del oxå så usten bara försvann :( det blev dock en 5 km lång runda uppe på ikhp med Ulrika och Atlas.


Idag började vi dagen med att gå upp och sätta oss i bilen (jag o hundarna) och åkte ner till munksjön. Jag skulle träffa Ulrika och Atlas där vid kl 8 och gå runt sjön. Det var jätteskönt och varmt, det enda som inte var roligt var när vi träffade på en äldre dam med en stor hane, satte alla mina hundar och hade dem under kontroll så att hon kunde gå förbi, då stannar hon 1 meter ifrån hundarna och börjar prata med oss, mina hundar får spader och Beon som aldrig säger något blir vansinnig. Bimbo ska dit, beon skäller och hon står kvar.. Ulrika fick hjälpa mig för 3 hundar som ska på en annan hund är inte roligt, jag var inte riktigt förberedd på det heller det brukar aldrig vara några problem. Bad tanten att hon skulle gå då tar hon 2 steg stannar och ska prata igen. suck... man blir lite trött. Sa till henne igen, vändigt snällt att snälla kan du gå?? men inte då, jag och Ulrika fick gå och hon stod kvar och förstod nog inte ens varför vi gick..

En man som stod i närheten fick sig iaf ett gott skratt :)


Nu är jag hemma och städar och i em ska vi åka till Mullsjö och träna hund. Då ska alla få sig en regäl genomkörare. Ska bli roligt att träna lite igen nu när vi har haft uppehåll ;) (en hel dag )



Av Carina Losenborg - 3 augusti 2010 21:49

Idag har varit en dag då det har varit fullt upp :) Jobbade på förmiddagen och packade sedan in Tuva och alla hundarna i bilen och åkte ut till Habo.

Väl där åkte vi hem till min mamma och fikade, sedan tog jag, Tuva och hundarna bilen till skogen. Där plockade vi en massa blåbär, hundarna lekte en stund men de hittade oxå blåbären tillslut och stod och smaskade i sig en massa från buskarna.  När vi hade fyllt våra hinkar åkte vi hemåt mot mamma igen men stannade på vägen och lade ett par spår till hundarna.

Åkte hem till mamma och åt pannkakor och sedan åkte jag och hundarna ut för att ta spåren och plocka lite mer blåbär.

Bus fick börja med sitt spår, hon har aldrig spårat innan så detta var helt nytt och lite konstigt tyckte hon, hon förstod iaf vad hon skulle göra och hittade apporten som låg i spåret. Hon var jätteduktig.

Beon tog sitt spår kanon och låg på hela vägen och tog det klockrent. Han är jätteduktig.

Bimbo tappade sitt spår efter ett par meter, förmodligen hade det gått någon där för hon plockade upp ett helt annat spår.. så vi bröt, tyvärr!


Sedan tog jag alla hundarna och plockade lite mer blåbär. Därefter åkte vi hem till mamma igen, kände att jag behövde tvätta mig lite innan lydnadsträningen. Hemma hos mamma passade jag på att massera henne oxå innan jag åkte upp till klubben.

Vi är ett helt gäng som brukar träna tillsammans och det är väldigt roligt. man peppar varandra och kan få bra ideer av varandra.


Bus: tränade plats, inkallning, possition, fot och hopp. Hon var jätteduktig.

Beon: Plats (i 5 min med skott) utan problem!!!! :) fot, inkallning, possition, lägganden och stanna. Han gick jättebra idag!

Bimbo: apport både med trä och metall, fot med apporten, inkallning med apporten, hopp, fot, läggande, inkallning med ställande, fjärren, rutan och sedan fick hon göra en budföring oxå.. :) Hon gick kanonbra idag!


Väldigt nöjd med alla hundarna idag men just nu är de trötta och vill helst sova, de har ju varit igång hela dagen så det kan jag förstå. De slukade sin mat och sedan fick de gå ut lite med de sprang bara ut och kissade och ville sedan in igen :) Trötta hundar :)


Imorgon är en ny dag med nya träningsmöjligheter. Jag ska dock jobba en del oxå men det finns alltid tid för träning :)

Imorgon står detta på schemat!

Bimbo: hela 2:an

Beon: hela 1:an

Bus: fot, possition, plats, inkallning apport och stanna kvar.


Sedan kommer det bli en lång promenad i skogen med hundarna oxå!

Av Carina Losenborg - 2 augusti 2010 22:17

Dagens träning blev ungefär som jag ville, jag gick ut för att ställa upp rutan när en av tjejerna som ibland går ut med mina hundar kom och ville låna Bus. Så det fick hon göra :)


Ställde upp rutan och tog ut Bimbo, satte upp henne och skickade henne och vet ni vad?? Hon sprang rakt in i den utan problem :) Vad glad jag blir! Jag tränar dock just nu med att det finns en bricka i rutans bortre del med en godis på, ibland och ibland finns där ingen. men det fungerar kanon på henne just nu..

Tränade rutan en stund sedan gick vi över till att träna inkallning, gjorde så att jag satte henne och kallade in, sa stanna och stannde hon inte direkt gick jag och pockade upp henne och gick tillbaka, gjorde om det igen, efter ett par gånger kom hon på att det var bättre att stanna för då fick man köttbullar :) Tränade en massa på raka inkallningar men gjorde så att jag satte henne och sa en massa saker innan hit så att hon ska lära sig att lyssna på vad jag säger och inte bara på att jag säger något.


Sedan tränade vi en plats och det var inga konstigheter. hon låg kvar helt stilla :)Sedan var det dax för att köra en ruta igen och det gick klockrent. då gick vi över till apporten, hon har fått gå fot med den och göra inkallningar med den utan att tugga. Är så nöjd med henne idag hon gick kanon.


Sedan plockade jag ut Beon. Med honom körde jag lite fot men mest possitionsträning, han sätter sig snett när han kommer in vid t ex en inkallning.

körde plats, läggande och ställande med honom och det gick kanon. han lägger sig mycket bättre nu men man får passa sig så att man inte har för gott godis för då slutan han lyssna och går på godiset istället vilket innebär att han reser sig innan man sagt till honom. Sedan körde vi apportering. Nu tar han apporten och tycker den är kul, han håller inte kvar den men vi tar en dag i taget. Han tycker iaf det är roligt så vi avslutade med lite dragkamp.. Han gillar att kampa och det är bra :)


Imorgon ska jag ut med gänget och träna i Habo vid kl 5, innan dess tänkte jag och Tuva besöka mamma och ge henne en massage det behöver hon :) Men jag åker nog ut i så god tid att jag hinner lägga ett par spår med hundarna oxå. Tänkte lägga ett riktigt tävlingsspår till Bimbo för att se vad hon kan och vad vi behöver träna mer på. De andra ska få ganska långa spår de oxå med iaf en vinkel det klarar de galant båda 2. Jag ska göra en budförning med henne oxå men det får bli på kvällen när jag har hjälp.


Imorgon ska Bus få träna oxå. Tänker träna platsen med henne tillsammans med de andra hundarna så får vi se om hon klarar det. :) Köra hela klass 1 och 2 med de andra och se vad vi kan göra åt de problem och svårigheter som finns :) Ska se om vi hinner med ett framförgående oxåå, dax at börja träna in det.


Nu är iaf hundarna rastade och fått mat, jag sitter i sängen med datorn som jag nu tänker stänga och det är dax för sängen. Sov gott och jag hoppas på en kanondag imorgon med mycket massage och träning för hundarna :)

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Om Bus nu är dräktig hur många valpar kommer hon då att få??
 1-2 st
 2-3 st
 3-4 st
 4-5 st
 5-6 st
 6-7 st
 7-8 st
 8-9 st
 9-10 st
 fler än 10

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards