Aussieringens

Alla inlägg under oktober 2010

Av Carina Losenborg - 15 oktober 2010 12:00

Att träna hund med goda vänner är underbart! Idag sken solen men det var ganska kallt på morgonen när jag åkte upp till Huskvarna Hundklubb för att träna hundarna tillsammans med mina god vänner. Idag var Pia, Cinna, Sandra och Annika där!! :)


Började med att träna Beon. Han har tyvärr kommit in i en testfas som innebär att han testar om det går att få belöningen snabbare om han tjuvar, dvs går man fot med honom kan han helt plötsligt sacka och lägga sig för att se om det genererar en belöning :) Suck.. ja ja det är bara att kämpa på och fortsätta träna, tyvärr ska han ju tävlas imorgon så den tävlingen tar jag bara som träning då han behöver det :)

Idag tränade vi alla momenten i 1:an och han gör allt men ibland blandar han ihop ligg och stanna, han chansar på vilket som ska komma och så gör han det.. Han är iaf kanonbra på apporten nu, den som han inte tog innan :) så vi har iaf 10 poäng.. hahaha.. :)


Sedan tog jag och tränade med Bimbo, hon var hur sprallig som helst och fick ett friryck redan innan vi började.. :) Hon är verkligen pigg och glad. Precis som jag vill ha det.

Iaf så gjorde hon och jag alla momenten.

Foten: jättebra inga problem, dock lite snea sättanden ibland, hon blir för ivrig så hon missar en del då.
läggandet: underbart, inga problem hon slänger sig ner.

inkallningen: när hon stannar stannar hon jättebra men ibland får hon för sig att inte stanna utan att göra känguruhopp fram till mig istället ;) hon ser väldigt roligt ut men det är lite frustrerande. Iaf så slutade vi med ett jättebra ställande.
Rutan: gick jättebra idag, hon sprang in och ställde sig jättebra i rutan.

Apporten: vill hon ju leka med och det är ett problem men efter ett par försök så samlade hon ihop sig och kom med den fint.

Hoppet: inga problem.

Fjärren: inga problem


Sedan testade jag att köra 3:ans hopp med apportering, hon började med att hoppa ut ta apporten och springa brevid hindret tillbaka.. då tog jag o satte henne på en sida hindret med apporten i munnen och kallade in henne. Gick jättebra, gjorde det ett par gånger. Sedan tog jag och gick ut o lade apporten på andra sidan hindret och skickade henne då hoppade hon hämtade apporten och hoppade tillbaka :) Hurra vad min lilla underbara hund är duktig.. :)

Testade det ett par gånger och det gick jättebra, nu ska jag fortsätta träna det så att hon kan det från alla vinklar. Detta är ju ett relativt svårt moment speciellt för mig som kastar som en kratta.. Jag brukar ibland få slänga mig åt sidan för att inte få apporten i huvudet.. så det är bästa att träna med konstiga vinklar för det kommer med största sannolikhet att hända att hon måste apportera från sådana. :)


Sedan körde vi en plats och då tog jag Beon för Bimbo vet jag ju att hon ligger. Beon nosade lite så jag korrigerade det men han låg i 4 min utan problem så det hoppas jag att han gör imorgon oxå :)


Sedan bytte jag hund till Bus. Gick lite fot med henne och hon är verkligen duktig på det. Går som en klocka och är enormt följsam. Ska snart ta tag i hennes träning på allvar men det får vänta tills jag har tävlat klart med Bimbo nästa helg då ska jag sätta igång både henne och Beon lite mer.


Har insett att jag inte klarar av att hålla alla 3 hundarna igång samtidigt så jag kommer ha 2 i taget som jobbar och en som vilar, Bimbo ska ju få "vila" nu snart eftersom hon ska paras och då inte får tävlas men det innebär ju att jag hinner med de andra 2 lite mer. Jag önskar att tävlingskalendern för nästa år kommer snart så att jag kan börja boka in lydnadstävlingar för Beon och Bus i vår.


Sedan gick vi och fikade i klubbstugan. Mille och Bus fick följa med så de busade medan vi andra fikade :)


En mycket trevlig morgon med trevligt sällskap. Så nu är jag taggad inför imorgon när vi ska tävla :)


Av Carina Losenborg - 13 oktober 2010 15:10

Hemkommen från naprapaten :) Hade 2 låsningar i ryggen och sedan ont på höftbensryggen. Så nu är jag fixad för ett litet tag framåt iaf.. Tycker det var roligt att höra på honom, jag är ju själv massör men jobbar inte alls med samma saker som han gör. Jobbar mer med musklerna och mindre med skelettet, det var väldigt intressant och lärorikt. Nu är jag ännu mer trött än jag var innan och känner mig seg men mår bättre. :)


Hundarna ligger och tuggar på ben och små retas lite med varandra, stjäl benen för varandra och Beon går och små gnager lite på de andra för att få igång dem att leka..

Jag hade tänkt att åka och träna idag men det får bli en annan dag jag är trött och seg och orkar inte, jag är glad att jag inte har bokat in så mycket i em..

Av Carina Losenborg - 13 oktober 2010 09:30

oj oj oj vad jag är trött idag, jag har knappt sovit alls i natt känns det som.. jättejobbigt när man ska jobba.
Men jag har iaf varit ute en långpromenad med alla hundarna, är så skönt att gå med 3 hundar som inte säger att pip när man möter en annan hund. Bimbo blir ju alltid lite galen efter att hon haft valpar och ska skydda flocken mot allt men nu har detta släppt så nu kan man gå med alla 3 utan att de ens bryr sig om de andra. Sååå skönt. Och nödvändigt för om de verkligen ville fram till den andra hunden så skulle jag nog inte ha så mycket att sätta emot :)


Idag ska jag jobba på förmiddagen och sedan ska jag iväg och fixa mitt egna ben som jag har ont i. Jag tror dock att jag är en dålig kund eftersom jag redan har klurat ut vad som är fel.. :) Men jag ska vara snäll och låta dem göra sitt jobb och inte lägga mig i, jag tror de vet vad de gör så jag ska inte ha några åsikter.. :)

Jag vet att jag kan få ångest om jag vet att jag får en annan massör på bordet så man ska vara öppen och trevlig och inte ställa till något. Jag har bara hört gott om dem så de är säkert kanon.


Sedan i kväll har jag ett studiebesök som kommer så jag ska förbereda för det oxå. Rolig att folk vill komma och hälsa på och se vad jag gör. Det är en hundkurs som kommer så det ska bli givande och intressant.


Hmm frågan är om jag kommer hinna träna något med mina hundar idag eller om det bara blir att gå ut med dem, Beon skulle behöva en genomkörare och Bimbo oxå, men nu ska jag ta fram lite ben till dem så att de har att göra med dem en stund iaf :)

Av Carina Losenborg - 12 oktober 2010 09:37

Idag blir det ingen träning med hundarna, jag ska jobba men jag ska hinna med dem lite idag iaf :)

De har redan fått en promenad på morgonen men jag har tänkt att jag ska hinna med att cykla med Beon och Bus idag. De behöver röra på sig och cykla gillar de..

Bimbo som inte går att cykla med ska få en lång promenad istället. Skönt att gå med bara en hund ibland.


Imorgon blir det träning igen, måste träna lite inför helgen känner jag :) Hoppas på att det går bra med båda hundarna. Jag har ju anmält både Beon och Bimbo. Bimbo är jag inte det minsta nervös för men Beon vet jag inte riktigt på vilken nivå han ligger just nu. Han kan alla momentern men han fuskar lite, som han gjorde igår.. lägger sig innan jag sagt till honom osv.. vi jobbar vidare. :)


Solen skiner iaf idag och det är underbart väder. Hela familjen har ett besök inbokat hos infektionskliniken idag, vi ska ta lite resevaccin så att vi inte blir sjuka på vår resa :) Får se hur det går, barnen speciellt Tuva kan tycka det är lite äckligt med sprutor ibland.. men det går säkert bra!


Hoppas ni alla får en kanondag för det ska iaf vi ha :)

Av Carina Losenborg - 11 oktober 2010 16:02

Morgonen började med en långpromenad med alla hundarna. Sedan blev det lite städning och det behövdes verkligen :)
Kantarellerna som jag plockade härrom dagen rensades och ska nu torkas :)


Sedan kom Ulrika då tog vi och åkte iväg för att träna med hundarna. Jag började med att lägga ett appellspår till bimbo, då jag har hittat ett perfekt ställe. En fotbollsplan precis brevid en stubbåker. så där kan man lägga spår och träna utan att behöva åka emellan :)


Lade iaf ett spår till henne, med 2 viklar och 3 apporter. Ett svårt spår där en del av spåret går över jord. Vinden gjorde det inte lättare heller utan på 1:a raksträckan hade hon medvind, långsidan hade hon vinden från höger och på sista sträckan var det motvind.

Lade spåret och gick sedan och tränade med Beon.


Beon var lite okoncentrerad i början men det släppte efter ett tag, då gick han riktigt fin fot. Sedan när jag tog bort kopplet och gick fritt följ så lägger han sig med jämna mellanrum och sackar.. fick då se till att han inte lade sig och att han höll intresset uppe, i slutet så gick det riktigt bra och han slutade med att lägga sig hela tiden. :) Måste jobba mer på fria följet så att han inte sackar och lägger sig, han vet ju vilka moment som kommer och vad han ska göra därför gör han dem innan man ber honom.. inte så bra på en tävling.

Inkallningen gick kanon så den kan jag inte klaga på. Apporten går oxå bra. Han tar den utan problem nu så det är jag nöjd med.

Tränade bara ett par lägganden och inga ställanden idag, kände att fria följet behövde mest jobb.


Tog sedan ut Bimbo och körde spåret med henne. Hon tog det direkt och 1:a sträckan gick kanon, hon spårade kockrent och tog apporten utan problem.
2:a sträckan var svårare eftersom vinden hade flyttat spåret ca 3 meter åt vänster. Hon tog vinkeln bra och var sedan lite vilse en stund men jag stog stilla och hon plockade upp spåret, kände lukten av apporten och tog den klockrent!!
tar sedan vinkeln bra och blir sedan helt perplex och fundersam på hur spåret går, jag låter henne jobba och hon tar spåret och plockar även den sista apporten utan några som helst problem.. Min duktiga hund!!

Känner mig inte så nervös längre inför appelltävlingarna utan jag tror att det kommer gå bra. Missar hon inte spåret vilket jag inte tror hon gör så kommer vi få bra poäng :)


Sedan gick jag ner på planen och körde lite lydnad med henne.
Rutan gick bra idag, hon sprang dit glatt och stannade på kommando, strulade lite en gång med vi avslutade med ett lyckat försök.
Inkallningen fortsätter vi att träna med boll så den går oxå bra, fortsätter med den träningen.
Körde lite fjärr med henne oxå och den gick bra som vanligt, hon gillar ju den så det brukar inte vara några problem..
foten gick hon oxå bra idag, hon var koncentrerad och samlad.
Hon fick köra ett par apporteringar oxå. Hon var glad och sprang ut, vill sedan leka men idag tog hon apporten bra, ville trava in till mig så jag manade på henne och fick till ett jättebra avslut. Körde det ett par gånger och tillslut gick det riktigt bra!

Sedan bad jag Ulrika att vara mottagare på en budföring. Bimbo gillar ju detta med att springa så det gick jättebra, gör hon en sådan budföring på tävlingen så har vi en 10:a. Hon är snabb, har bra ingångar och tycker det är roligt!!


Sedan åkte vi hem.. tog och gjorde raggmunkar och så åt vi lunch. Sedan tog jag och Ulrika med oss Atlas och Bus ut och gick en promenad. Det blev ordentliga backar och klättring för oss, men så är det när man bor på ett berg :)


Nu ligger alla hundarna trötta och utslagna, de har fått jobba hela dagen och mår bra. Imorgon blir det vilodag då jag ska jobba hela dagen. Men jag tror de behövde det efter idag..

Av Carina Losenborg - 10 oktober 2010 17:30

Just varit ute och tränat en sväng med Bimbo.  Idag tränade vi på positioner, inkallning med ställande och foten.. Tränade med boll.

I foten vill jag att hon är mer uppmärksam på mig så jag tränade korta sträckor med vändningar, mycket belöning när hon hade en bra position vid min sida utan att trycka sig mot mig som hon ibland gör. Idag gick det mycket bra och det känns som vi är på rätt väg.


Positionerna tränade vi på, att gå 2 steg till höger är inga problem och likaså bakåt det som är svårast för henne är 2 steg till vänster. Hon vill gärna sätta sig snett när vi stannar, men följer fint. Vi tränar vidare på det. Stegförflyttningarna på stället är inga problem för det mesta, ibland får man något snett sittande men oftast inte, men bara att träna vidare på det oxå.


Inkallningen har jag nu börjat om med från början, kör med boll och varierar mellan att säga stå samtidigt som bollen kommer, att säga stå och när hon stannar får hon bollen och hela inkallningar.. Fungerar bra just nu och jag ska träna detta hela veckan så får vi se om vi kan få till ett snabbare ställande än det hon har idag, är nöjd med att jag inte behöver dubbelkommandon på tävlingarna längre utan att hon stannar men jag vill ha det snabbt för det vet jag att hon kan. Då ska hon oxå göra det, men jag vill höja hennes motivation så att hon alltid stannar direkt och inte efter ett par steg.


Vi hade en mycket trevlig stund ute hon och jag och imorgon ska jag träna igenom alla hundarna, ta med dem ut i skogen och lägga ett appelspår till Bimbo. Har fått svar från de appelltävlingarna som hon är anmäld till att vi kom med på båda, får se om vi behöver båda dagarna eller om hon klarar det på en men det är skönt att veta om det går dålig en dag så får vi göra om det dagen efter.. :)


Har stor lust att börja träna in 3:ans moment men jag ska vänta tills efter nästa helg då vi ska tävla vår sista 2:a :) klarar jag den har hon sitt LP i 2:an.. efter det ska jag börja träna in hela 3:an så att vi kan ut och tävla nästa höst efter det att hon har haft sina valpar.. :) Ser så mycket framemot valparna. Det ska bli så roligt och trevligt med dem :) Vet att hon oxå ser fram emot att få lite valpar att pyssla om. :)


  
Slänger in en bild på Bimbo när vi tränar Hopp :)

Av Carina Losenborg - 9 oktober 2010 13:11

Idag fick jag gå upp tidigt eftersom jag och Bimbo skulle åka till Tranås och tävla lydnad. Kände inte riktigt för det idag men jag hade ju betalat så det var väl lika bra att åka..;)


Kommer dit och rastar av mina hundar och anmäler mig. Känner mig lite omotiverad men Bimbo var taggad till tusen.
Vi var bara 2 st hundar i 2:an så vi gör platsen. Bimbo ligger som vanligt helt stilla och lugn :) skönt att hon är så bra på det! Annars var hon ganska urflippad idag, var helt övertaggad och tyckte det var enormt roligt att tävla.. jag kunde inte annat än att skratta åt henne, t ex på apporten tog hon ett extra varv runt mig med apporten fint i munnen, det var ju så kul att hålla den :)

Rutan satte hon klockrent!! Fick en 10 på den så det är jag såååå nöjd med!! Igår fungerade den ju inte alls så det verkar som om den fungerar varannan dag :)


Inkallnadet som oxå har strulat en del gick bättre idag, behövde inte göra något dubbelkommando idag men hon stannade lite sakta och tog lite väl många steg.. men jag är nöjd iaf..


Så här blev det iaf
platsen 10
fritt följ 7
Läggade 8
inkallningen med ställande 7
sändande med ställande 10
apportering 5,5
hopp 10
fjärren 9,5
helhet 9 med kommentaren trevligt och mysigt ekipage!

Vi vann tävlingen på 172 poäng och fick med oss en ny diamant av glas hem :) Så nu har jag 2 :) Nu har jag bara en lydnadstävling kvar för henne i år och får jag ett första pris på den så har jag mitt LP :)


Idag är en bra dag!!

Av Carina Losenborg - 7 oktober 2010 12:42

Dagens träning blev ett släktkalas :) Vi var bara 3 modiga tjejer som vågade/kunde komma ut i regnet för att träna idag. Jag tränade bara Bimbo och körde egentligen bara rutan och inkallningen eftersom det är det hon sämst på.

Men hon var lite okoncetrerad då en av hennes valpar Vilda var med samt Ville en av Beons valpar. Så hon var uppmärksam på dem istället. :) Bimbo älskar ju valpar! Det var så roligt att se dem och det blev ju ett riktigt släktkalas då det fanns flera generationer på plats. Valparna var enormt duktiga båda 2 så de kommer bli riktigt bra!! Kul att de vill träna och tävla med sina hundar!


Rutan gick iaf riktigt bra idag och det gjorde ställandet oxå efter ett tag. Behövde iaf inga dubbelkommandon. :) är faktiskt riktigt nöjd med henne för det regnade ordentligt och planen var helt vattensjuk. Hon var seg i lägganden idag men jag hade täcke på henne så det bekymrade henne lite..


Beon fick oxå träffa sin son, han var lite intressant först för att sedan gå över i helt ointresse.. man ser på honom att han funderar på vad han ska göra med dessa små saker.. Hmmm ser ut som en hund men är konstig och luktar konstigt.. :) Släppte sedan ut bus hon blev genast lektant som vanligt :)


Sedan åkte jag hem o bytte kläder och har sedan varit en sväng på A6 och handlat regnkläder till Tuva, hon behövde nya skor oxå så jag köpte 2 par som hon ska få prova när hon kommer hem från skolan.

Sedan i em är det jobb som gäller men det har varit skönt att ha en förmiddag ledigt, man behöver vara ledig ibland oxå annars orkar man inte jobba :)


Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Om Bus nu är dräktig hur många valpar kommer hon då att få??
 1-2 st
 2-3 st
 3-4 st
 4-5 st
 5-6 st
 6-7 st
 7-8 st
 8-9 st
 9-10 st
 fler än 10

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards