Aussieringens

Alla inlägg under oktober 2010

Av Carina Losenborg - 7 oktober 2010 08:15

Usch idag vräker regnet ner och jag som har ledgt nu på förmiddagen och ska träna hund.. vill träna och vill träffa mina goa vänner men är så trött på allt regn.. flera som inte kommer idag pga regn men mig stoppar det inte, tror det är viktigt att träna i regn oxå eftersom man då kan lära hunden att den sa göra kommandona i alla väder inte bara när det är torrt och varmt.. Men om jag ska vara ärlig så gillar inte jag detta så mycket, utan hade hellre haft sol.


På lördag är det ju dax för tävling igen med Bimbo och det ser jag fram emot.. jag ser oxå fram emot att åka upp till linköping imorgon och träna hund med Tomas. Han hjälper alltid mig så mycket och det blir så bra efter jag har fått en genomkörare av honom! Han är väldigt duktig och bra för mig!


Känner oxå att jag vill ut och spåra, främst med Bimbo eftersom det är hon som ska tävla men de andra hundarna behöver det oxå. Idag blir det nog bara träning med Bimbo men imorgon blir det träning med alla hundarna..


Bus ska ta det lugnt hon sträckte sig härrom dagen när vi var i skogen så jag har varit inne och tryckt bort den men det innebär att hon får ta det lugnt denna veckan. Hon ligger just nu vid mina fötter och bara är :) Hon är sååå go min lilla bus :)
Beon borde jag döpa om till Bus han oxå.. när man vaknar på morgonen är han full av energi.. man ser i hans ögon hur det glittrar av lycka. Han brukar därefter slänga sig över Bimbo eller Bus och bita i dem för att försöka få dem att leka med honom.. de andra kan ligga och sova men han ger dem så tjuvnyp tills någon av dem ger med sig och leker med honom.. suck.. jag som inte vill att de ska leka inne, då får man säga till honom fera gånger och oj vad han tycker man är tråkg då.. Ibland får man tom släppa ut dem i hundgården bara för att han ska få leka av sig.. Men han är härlig min lilla Beon..


Av Carina Losenborg - 6 oktober 2010 08:50

Idag var jag trött när klockan ringde, har sovit dåligt eftersom mitt ben bara värker.. ska se till att beställa en tid idag och se till att få det fixat.


Iaf så har jag plockat ut en massa sopor idag eftersom det är soptömning och sedan har jag varit ute med hundarna, det blev ingen jätterunda eftersom jag inte klarar av att gå så långt. Men de är iaf rastade. Nu är det läxförhör med Ella som gäller fram till första kunden kommer. Hon har biologiprov imorgon men har studiedag i dag så jag har lovat att förhöra henne.
Biologi är det ämnet som jag gillar bäst hade alltid 5:a när jag gick i skolan just för att jag har väldigt lätt för just biologi :) Kul när man får läsa det igen.. :)


Hundarna ligger och tugar på ben vid mina fötter och de ska få ha en avslappnad och lugn dag medan jag ska jobba hela em :)



Av Carina Losenborg - 5 oktober 2010 19:29

Just hemkommen från agilitykursen med Bimbo. Vi fick träna på ett par svårigheter idag, att inte låta hunden ta hinder från rätt håll  t ex så hade vi hinder och sedan däcket efter det stod ett hinder som hunden skulle ta från "fel sida" alltså inte direkt hoppa utan gå runt hindret och sedan hoppa det.. detta var relativt svårt man bimbo har bra lydnad så jag förlitar mig på det så flyter det på.


Det som hon gör är dock att hon tjuvar så jag har fått gå och sätta tillbaka henne massor av gånger. Däcket är oxå ett problem, hon tar det ibland och ibland inte men det måste vi nöta på. Måste oxå träna ingångar på slalomet, har hon vät tagit slalomingången så går det snabbt och bra, dock hoppar hon ibland över de 2 sista pinnarna men detta gör hon bara ibland..


Sedan byggde vi en bana med ett par svårigheter just med att hindren skule tas från olika håll, 1:a gången missade jag (som vanligt) och då tog hon ett hinder fel men andra gången gick det bättre då missade vi inga hinder utan det enda som krånglade var ingången slalomet och däcket.. suck måste träna på detta om jag ska kunna åka till varberg och tävla annars är det ju ingen ide..


Mit ben värker som tokigt idag, vet inte riktigt vad jag ska göra med det men jag måste nog gå och få det fixat, har svårt med vissa rörelser och jag vet ju vad som är fel men kan inte fixa det själv, väldigt störande!!


Sedan har jag och hundarna haf besök idag av Mille, han är son till Beon och alltså är Bimbo farmor till honom. Beon gillar inte Mille speciellt mycket men det kommer gå över, han brukar vara avvaktande ett tag sedan helt plötsligt tycker han att de är jätteroliga.. blev så efter att han gjorde illa sig i samband med att vi hämtade Bus, han hade då ont och en valp på det gjorde det inte bättre, efter det är han avvaktande mot valpar, tror han kopplar ihop smärtan och valparna... Och jag är gärna lite överförsiktig med valpar så jag brukar inte låta honom var med dem så mycket utan väntar hellre tills han själv vill vara med dem..


Men Bimbo älskar valpar och Älskar Mille!! Hon är som sagt den perfekt valpmamman, hon avgudar valpar, alla valpar! Leker så försiktigt med honom och låter honom bita och hoppa på henne hur mycket han vill, det enda hon inte accepterar är om det gör ont, då säger hon ifrån.

Lägger ut några bilder från idag, Bimbo är dock ganska pälslös än men hennes päls blir bättre och bättre :)


  

Pappa Beon, Farmor Bimbo och lille Mille

Alla 3 sittandes :)    

Mille och Bimbo 


Av Carina Losenborg - 5 oktober 2010 12:26

Idag har jag varit på möte på förmiddagen i Mullsjö men det tog inte så lång stund som jag hande planerat så jag fick lite tid över.. :) Vad gör man då?? Jo jag tog med hundarna och åkte ut  i skogen. De fick springa av sig ordentligt, och de fick göra det som de älskar allra mest. De fick bada i leriga pölar med kallt och illaluktande vatten :)

Jag förstå inte det roliga med detta med tydligen är det hemskt kul.. De kör ner hela huvudet under vattnet och bara frustar av glädje. De hoppar och stutsar och sedan kommer de springande till mig för att skaka av sig överflödigt vatten så att jag oxå ska få känna på hur det är att bi blöt och lukta illa. Hmm inte det bästa i världen men på något konstigt sätt blir man ändå glad av det. Man blir glad när de har så roligt.


Nu har jag iaf satt alla hundarna på tork, detta moment gillar de inte så mycket för det är tråkigt enligt dem :)


I em ska jag jobba och ikväll blir det agilitykurs på forserums bk.

Av Carina Losenborg - 4 oktober 2010 18:19

Mina hundar tittade på mig idag och sa - Vi har tråkigt matte!!

det såg iaf ut som de sa det, idag har vi varit i vårgårda på möte och var inte hemma förrän halv 3, sedan har jag jobbat hela dagen och är inte klar än så hundarna har inte haft det så roligt idag, de har iof fått en massa ben att ligga och tugga på och så har de ju varandra att umgås med.. :) ( de är givetvis rastade oxå )


Tråkiga dagar är oxå viktiga, hundar behöver lära sig att inte alltid förvänta sig att man ska jobba med dem varje dag utan att kunna slappna av och vila när tillfälle ges. Då får man lugna och bra hundar med en av och påknapp.


Jag är iaf fortfarande sååå nöjd med gårdagen, jag kom på mig själv med att ligga och le i natt, kände mig bara så glad!! Det är den bästa känslan som man kan ha. Att känna sig nöjd och glad över sig sin och hundens prestation, är viktigt det ger mersmak och en längtan och önskan om att få träna vidare.


När jag var yngre tränade jag mycket mer än jag gör nu, jag kunde träna upp till 3 timmar om dagen men det har jag ju inte tid med numera, har ju barn och familj som oxå behöver en del av min tid. Men känslan av att vilja åka och tävla mer, att vilja bli bättre och att önska sig framgångar det taggar en att träna mer och att se träningen på ett mer possitvt sätt.

Tur att vi har fler tävlingar inbokade :)

Av Carina Losenborg - 3 oktober 2010 15:35

Vilken underbar helg detta har varit! Är så stol och nöjd med Bimbo! Hon är så duktig!


Vi har just kommit hem från en lydnadstävling i Hjo. Jag och Ulrika åkte dit även om vi var väldigt trötta från igår och helst hade velat stanna hemma och sovit istället. Iaf så började de med 3:an så jag och Ulrika tog en promenad och satte oss sedan i klubbstugan och tog det lugnt. Vid lottningen fick jag nr 2 och ulrika nr 4 (hon tävlar i 1:an)

när det var dax för mig att gå ut och köra platsen var jag inte nervös. Jag hade en bra känsla från igår så jag var lugn.

Detta fick hon som resutat.

Platsliggande 10

Fritt följ 9 (lv,vp,snyggt)

läggande 10 (mycket bra)

inkallnadet med ställande 6 (dk, mkt långt stå)

ständande med ställande 6 (går ej rakt in, stod med tass utanför)

apportering 10

fritt hopp över hinder 10 (mycket bra)

fjärren 9,5 (sitter ej helt)

helhet 10 ( Snart SM)


de som är i parentes efter är domarens kommentarer. :)

Vi fick 176 poäng och ett första pris!! Vi vann oxå på de poängen och fick en diamant av glas som pris :)


För Ulrika gick det oxå helt fantastiskt bra!! Hon fick 190 poäng och ett 1:a pris hon kom 2:a! De var sååå duktiga! Stort grattis till er båda för en kanoninsats!!!


Vilken underbar helg detta har varit! Nu hoppas jag på att nästa helg blir lika bra men då har jag bara en lydnadstävling inplanerad :)

Av Carina Losenborg - 2 oktober 2010 17:10

Idag har jag varit på agilitytävling på jbk med Bimbo. Våra starter var klockan 2 och klockan 4 och i agilityklassen som vi skulle ha först hade vi startnr 2 :)

Var rätt nervös när det var dax för oss att starta.

Jag sätter bimbo och när jag går ifrån henne så tjuvar hon då får jag blackout. står helt stilla innan jag kommer på att jag ska köra vidare.. hon går skitbra ända fram till däcket som hon inte hoppar igenom utan brevid men jag skiter i det och kör vidare. Hon strular lite i början på slalomet men sedan drar hon på. resten av banan så drar hon på och jag behöver inte ens säga vart hon ska utan hon drar iväg och gör resten klockrent! Så nöjd med detta lopp!! Även om hon blev diskad så är hon sååå duktig!

Speciellt nöjd är jag med att hon tog alla kontaktfält och att hon hade sådant drag!


Sedan kom hoppklassen där hade vi start nr 16 och även där strulande hon en del på slalomet och på däcket så även där blev vi diskade men hon tog alla hinder inte en enda gång tog hon fel hinder och hon lyssnade bra, hade bra drag och är underbar! Älskar min lilla Bimbo! Hon kommer bli lysande!


Är så nöjd med dagen! Och imorgon är det dax för lydnad i Hjo, dock har jag lite ångest för det då hon har strulat en del på rutan på sista tiden men det får gå som det vill för inget kan förstöra min glada känsla jag har över min hund just nu!!

Av Carina Losenborg - 1 oktober 2010 17:09

Bus hade sin kursavslutning i nybörjarkursen i agility igår. Vi skulle göra en tävling sista gången och Ulrika hade byggt en bana till oss. Stora hundarna tävlade för sig och de små för sig.

Banan var ganska enkel och bra inga byten eller större problem men jag som inte har tränat henne på länge var ändå lite frågande på hur hon skulle klara detta.

Första gången gick det jättebra och hon gjorde allt utom att hon fastnade i en tunnel ( flera hundar som gjorde så det luktade nog något gott i den)

2:a gången så var jag inte speciellt fokucerad vilket man oxå märkte på henne.


Men Bus hade ändå bästa tiden och Vann!!! Grattis till min lilla Bus. Du är så duktig.

Sedan frågade Ulrika om hon får tävla Bus i vår och det får ju absolut gärna göra. Så det är vi oxå glad och tacksamma för. Ska bli kul att se de 2 tävla tillsammans. De har så bra kemi så det kommer säkert gå kanonbra.


Imorgon ska jag starta Bimbo i både hopp och agility, inte speciellt nervös men det kommer nog. :) Dock har jag så ont i ryggen att jag knappt kan röra mig, har jag satt min så kan jag inte ställa mig upp igen och böja mig ner till marken är inte att tänka på, har dock bara ont på höger sida ända från ryggen ända ner i knät.. Suck.. jag behöver kunna massera mig själv ;)


Så önska mig lycka till imorgon så återkommer jag med resultaten.

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Om Bus nu är dräktig hur många valpar kommer hon då att få??
 1-2 st
 2-3 st
 3-4 st
 4-5 st
 5-6 st
 6-7 st
 7-8 st
 8-9 st
 9-10 st
 fler än 10

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards