Aussieringens

Alla inlägg under september 2010

Av Carina Losenborg - 9 september 2010 20:00

Ikväll var det agilitykurs med Bus som stod på schemat. Jag och tuva åkte till JBK och tog en promenad i skogen med Bus för att värma upp henne. Sedan gick vi till planen, idag skulle vi köra kombinationer. Bus är riktigt duktig på att lyssna och klarar flera saker efter varandra. Hon kan t ex köra hopp, tunnel, hopp, hopp, tunnel och hopp. För att sysselsätta Tuva fick hon köra Bus idag och det gick riktigt bra. Jag visar henne hur hon ska göra och sedan gör hon det.


Tuva är riktigt duktig på att förstå och motivera Bus till att ta hinder och att springa på. De har en härlig kemi de 2. Funderar på om jag kan lura Tuva till att tävla istället för mig :) Då skulle jag ju slippa :)


Iaf så går det framåt på alla hinder och jag är mycket nöjd med henne. Vi stannade dock inte tills kursen var slut idag då jag ville att Tuva skulle komma i säng i tid så att hon inte blir för trött imorgon.


Det som jag känner att jag behöver jobba på är draget framåt, slalom och däcket. Det är egentligen det som är svårast för henne. Ibland är hon lite snabb så man inte hinner stoppa henne till kontaktfälten med oftast gör hon dem bra.


Så nu ska jag sätta upp mina hinder i trädgården igen och träna. Både Bimbo och Bus behöver bli snabbare på slalom och träna sändande så det ska vi träna på nästa vecka.


Imorgon ska jag jobba hela dagen och sedan blir det jobb hela helgen oxå. Jag ska stå på hundens dag i jönköping och massera på lördag mellan kl 10-14 sedan ska jag åka till Borås och massera hundar på grey hound park där det är tävling från kl 15 och sedan åker jag direkt därifrån ner till Helsingborg och Sofiero där jag ska stå på söndagen och massera hundar på utställningen. Så fullt upp är det minsann.


Veckan som kommer blir nog ganska full med jobb oxå då jag ska vara på polishunds SM torsdag till söndag och de andra dagarna jobbar jag hemma.. Tror jag kommer vara ganska sliten när september är över eller vad tror ni?? :) Men det är roligt så vad gör det?ANNONS
Av Carina Losenborg - 9 september 2010 16:05

Idag åkte jag, Ulrika, 3 aussies och en puli iväg för att valla hos Emma. Det var även en kompis till Emma och även Emma U som kom och skulle valla.. Roligt att vara många.


Vi satte Emmas 4 baggar i en fålla och först ut fick Bimbo gå. Tog in henne i fållan och hon är verkligen på, baggarna har tendens att vända upp mot hunden och vilja stängas men Bimbo nafsade till dem i huvudet så det gick bra. Hon är lite nära fåren och har inget bra avstånd men hon är väldigt taggad och tycker det är väldigt roligt. Hon har bra balans och mycket mod. Hon går förbi fåren även i trånga utrymmen och har inga problem med att de bufflar på henne. Hn är en tuffing som inte viker en tum. Idag ville hon dock inte sluta utan ville bara fortsätta och fortsätta så taggad var hon :)


Sedan vallade Ulrika och tyvärr såg jag inte så mycket av henne, men dock blev hon stångad på knät av en bagge och fick väldigt ont.. Stackaren! Riktigt illa tog det så hon kommer nog vara fint blå imorgon.


Sedan fick Bus valla och hon tycker fortfarande de är lite otäcka men går runt dem och de är mindre oräcka än förra gången så det kommer.. Man får ha lite tålamod med henne, dock går hon runt dem fint.


Beon gick kanon, bra balans, bra tryck men inte för nära, går in när fåren ställer upp mot honom men är inte på om det inte behövs.. Jag är sååå nöjd med honom han är verkligen jätteduktig på detta. Han är ju ganska stor oxå vilket är bra för han tar ingen skit från fåren :)

Är verkligen så nöjd med honom, min duktiga hund!! Kanske skulle anmäla honom till en vallhundskurs i vår.. han skulle nog gilla det mer än agilityn..
Man ser verkligen på honom hur mycket bättre han har blivit bara på en gång.. han har talang för det och då ska man ju utnyttja det eller hur?


Sedan har jag städat, bakat kladdkaka och träffat en gammal vän och varit hundvakt åt Mille (eller Melvin som han hette innan) Farmor Bimbo älskar när han kommer o hälsar på! Hon älskar verkligen valpar! Så dagen har varit väldigt roligt och spännande!


Ikväll blir det agilitykurs med Bus medan de andra hundarna får stanna hemma. Idag är det hennes tur att få springa av sig lite.

ANNONS
Av Carina Losenborg - 8 september 2010 17:10

Som en del vet jobbar jag inte bara med hundar utan är även utbildad fysioterapeut på människa.

Jag har tänkt en del och många av de patienter jag har har problem med sina ryggar, många har stillasittande jobb på kontor. Jag tänkte att jag skulle ge er alla ett litet tips på hur ni kan minska belastningen på ryggen och må bättre.


Tänk er att ni sitter på en kontorsstol, ni har fötterna i marken och datorn framför er på skrivbordet. På stolen finns det hjul.
Ofta när man sitter så lutar man sig framåt och vad skulle då hända om du inte har fötterna i marken?? Jo man åker bakåt!

Detta motverkar man genom att spänna låren och musklerna i ryggen och på det viset skapar ni era ryggproblem. Musklerna får hela tiden jobba och blir då överbelastade och ni får ont.


Andra alternativet är att ni lutar er på skrivbordet och håller fast er med armarna, då får ni problem i skuldror och axlar.. Detta är inte bättre än det förra alternativet så tänk på hur ni sitter och varför.


Vad gör man då åt detta?? Det första ni ska göra är att byta stol till en utan hjul, eller ta bort hjulen på er stol. Ni ska få se att ni kommer må mycket bättre!!

Tänk på hur ni sitter och har ni frågor på om ni sitter rätt be någon som kan kolla på er när ni jobbar.


Lycka till och ta hand om er!

Av Carina Losenborg - 8 september 2010 12:00

Igår var det dax för agilitykurs på Forserums Bk. John håller i kursen och jag och Bimbo gick nybörjar kursen för honom oxå..

Iaf så åkte vi till klubben i god til, jag tog bara med Bimbo och så gick hon och jag en lång promenad. Sedan gick vi tillbaka till klubben och pratade men John. Bimbo lekte lite med Dixi Johns hund och de kom väldigt bra överens. :)


Kursen började med en presentation, dock kände alla varandra utom jag. Men det är alltid roligt med nya bekanta..

John hade byggt en hoppbana med en del svårigheter.

Banan började med 2 raka hopp sedan ett hopp till höger och ett rakt fram. Därefter en tunnel och sedan hopp tillbaka till hopp 4. Sedan raktunnel däcket och slalom, platta tunneln, 2 hopp, långtunnel ett långhopp och sedan raka tunneln igen, och tillslut 2 hopp..


svårigheterna var att det var en del byten och handling som inte var helt lätt, tycker vi klarade det ganska bra iaf, det var en del som vi behöver jobba på men Bimbo är duktig men jag klantar mig ibland..


Mycket bra kurs och detta kommer bli kanon.. :)

Av Carina Losenborg - 7 september 2010 08:20

Idag funderar jag på vad jag ska göra??

Jag jobbar en del i dag men är ganska ledig. Kl 1 kommer Tuva och hennes kompis Thea hit och då är det svårt att åka hemifrån men fram till dess har jag en del tid över. Jag behöver handla, men jag funderar på att åka ut i skogen och plocka svamp istället :)

Hundarna kan behöva springa av sig och få sträcka ut efter den tråkiga veckan som de hade förra veckan..

Ikväll är det ju kurs i forserum för mig och Bimbo. Det ska bli spännande och se om hon lever upp till mina förväntningar och om hon är så pass klar att jag kan tävla henne den 2 oktober i Jönköping..


Sedan måste jag se över tävlingarna framöver. Nu i september blir det inga tävlingar för mig då det inte finns någon tid över till det om jag inte vill åka ända till kiruna. Jag jobbar varje helg fram till oktober.


Fick dock ett roligt besked igår. På lördag är det race på rundbanan i Borås. Frisk Hund har fått ett eget lopp uppkallat efter sig :) Det ska bli sååå kul att se detta lopp och att få dela ut priserna till dem :)


På lördag är det oxå hundensdag i jönköping. Där ska jag stå och massera som vanligt. Tror att tiden är mellan kl 10-14. Ska bli jätteroligt och intressant som vanligt. Ulrika och gänget ska oxå vara där och visa agility. Så har ni vägarna förbi eller inte har något att göra så kom och titta på alla vackra hundar och har ni hundarna med er så passa på att få dem masserade och genomgångna ;)


Nu ska jag gå o städa lite inför min första kund som kommer kl 9 :)

Av Carina Losenborg - 6 september 2010 17:54

Full ös medvetslös :) Så brukar jag ofa säga och Tuva är lite trött på det uttrycket men idag passar det verkligen. I Lördags var jag och Emma på Stardogs seniorläger. Det var som vanligt väldigt roligt. Många trevliga människor och det är så roligt att se Emma willblad och Frida Binette lära ut sina kunskaper. De är verkligen duktiga!

Sedan på söndagen passade vi på att få lite jobb gjort. Sådant som vi behöver träffas för att göra, så Emma lämnade inte mig för att åka hem förrän vid 5 tiden. Sedan passade jag på att umgås med familjen lite.


Idag har det bara varit jobb, jag var i Habo på förmiddagen och jobbat hemma nu i kväll. Har fler kunder som kommer, sedan ikväll har Björn lovat att laga mat.


Hundarna har fått vara ute och springa en massa idag men träning har det inte blivit, jag tänkte dock träna imorgon, undrar om det är någon som vill träna med mig?? Sedan imorgon kväll är det kurs för Bimbo. Hon går ju en agility fortsättningskurs och imorgon börjar den.. ska bli riktigt roligt!


Nej dax för mer jobb..

Av Carina Losenborg - 3 september 2010 08:08

Idag tänkte jag att jag skulle prata lite om uppvärmning, nervarvning och stretching och om hur viktigt det är. Jag tänkte gå igenom hur man värmer upp sin hund, hur länge, tips på uppvärmingssätt och andra saker man ska tänka på..


Jag brukar alltid värma upp min hund innan den ska träna dvs innan jag tränar

t ex agility, cyklar eller joggar med hunden. Som god regel bör man ha att om ni hade värmt upp innan ni gjorde aktiviteten bör ni värma upp hunden.

Hur länge man ska värma upp sin hund beror mycket på hur kallt eller varmt det är, det är skillnad på om det är 20 minus eller 20 plus. Om det är varmt ute kan det räcka att man går med sin hund i 5 minuter för att den ska bli varm men är det kallt ute behövs längre tid kanske upp till 20 minuter. Är det mycket kallt ute bör man värma upp sin hund innan man går ut, gör t ex lite slalom, trix, gå fram och tillbaka med hunden en stund så att blodcirkulationen har kommit igång då har den lättare att klara av kylan ute. Är det kallt ute använd täcke på era hundar om de fryser, alla hundar behöver inte ha täcke men om de är kalla och fryser bör de ha ett. Täcket hjälper till att få hunden varm och gör att den behåller värmen längre.


Jag föredrar att värma upp hunden genom att gå med den i koppel, det är inte uppvärmning att släpa sin hund lös och låta den springa. Man bör aldrig låta sin hund springa lös och leka innan den är ordentligt varm. Gå därför alltid med hunden i koppel först. Jag brukar gå i minst 10 min med mina hundar innan de släpps lösa.


Det man ska tänka på extra om man t ex är och tränar agility att ofta blir det en del väntan, man har kanske värmt upp sin hund, kört ett pass och nu står man och väntar på att någon annan ska köra sin hund. Vad händer då?? Jo står din hund helt stilla och bara vilar så blir den kall, så håll era hundar igång även om ni väntar. Gå med den fram och tillbaka, få den att röra sig hela tiden så att den inte blir kall och stel då finns det risk för skador.


Varför ska man då värma upp en hund? Jo en muskel som är kall och stel har mycket större risk att gå sönder, det kan innebära att hunden bara får en lite bristning i muskeln eller om man har otur att den går helt av. Detta innebär ofta stor smärta och lång konvalesens så värm upp era hundar så vet ni att den har en större förutsättning för att klara påfrestningarna som kommer i dess väg.


När man sedan har tränat klart ska man givetvis inte sätta in den varma hunden i en kall bil och åka hem, utan man ska gå med hunden till den har fått gå av sig , tills den slutat flåsa och fått tillbaka sin normala andhämtning. Hur länge man behöver gå med hunden beror givetvis på hur hård ansträngningen har varit. Detta gör man för att hundens muskler inte ska dra ihop sig och blir stela och korta igen utan behålla sin längd och för att kroppen ska fortsätta jobba ut slaggprodukerna som bildats vid träningen.


Efter nedvarvningen bör man stretcha sin hund detta för att sträcka ut musklerna. Vet du inte hur man ska stretcha din hund på rätt sätt är det bättre att du låter bli detta eftersom du är så mycket starkare än hunden och kan då orsaka en skada.
Vill du lära dig att stretcha kontakta oss på frisk hund. www.friskhund.se

Jag kommer att behanda detta ämne en annan dag då det finns mycket att säga om det!


En liten parentes nu när många kurser har börjat, om ni går på kurs med er hund så tänk på att ni inte sätter in hunden i en kall bil medans ni går in och fikar utan ta med er hunden in. En bra kursledare kommer att ge er tid att gå av era hundar innan det är teori och sedan kan hunden i värme få ligga och varva ner. Sätt den inte i bilen utan ta med den in!

Av Carina Losenborg - 2 september 2010 12:52

Idag är jag ledig! Skönt är det ibland att vara ledig. Jag försöker ta en dag då och då när jag inte jobbar eftersom jag ofta jobbar hela helgerna. Man ska ta hand om sig själv och de omkring en oxå.


Men ikväll ska jag hålla en föreläsning om stretching och friskvård. Detta är ett viktigt ämne som många borde tänka på. Många struntar i att värma upp och gå av sina hundar och detta bör man alltid göra om man tränar dem hårt.. Idag ska jag och Bus på hundkus och det är oxå där vi ska föreläsa :)

Bus går ju Agilitykurs på torsdagarna och Bimbo på tisdagar. Beon får ingen kurs denna gång utan får en i vår istället. Klarar inte av att gå med 3 hundar.


Frågan är om någon vill att jag ska skriva lite friskvårdstips på bloggen? Kanske ska ta en sak i veckan och prata om?? Vad säger ni om det?? Något speciellt ni vill att jag ska ta upp??

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Om Bus nu är dräktig hur många valpar kommer hon då att få??
 1-2 st
 2-3 st
 3-4 st
 4-5 st
 5-6 st
 6-7 st
 7-8 st
 8-9 st
 9-10 st
 fler än 10

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Aussieringens med Blogkeen
Följ Aussieringens med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se